LAN_SITELINKS_183
bullet Начало
bullet За стила на управление в Османската империя и днес
bullet Износът на български стоки за Сърбия, Черна гора,
bullet Студенти искат оставки
bullet „Данон” и „М тел” злоупотребяват с нас и децата ни
bullet ГАГАУЗИТЕ В БЕСАРАБИЯ
bullet Облеклото на гагаузите
bullet Българската политика към Бесарабия
bullet ПРЯКОРИТЕ - СИТУАЦИИ НА ВЪЗНИКВАНЕ
bullet Планът "Баязид-2"
bullet Странджа крие тайната на Бастет
bullet Под новото турско робство
bullet За проекта 'Родното'
bullet Условия за участие
bullet КАКВО ПРОГОНИ БРИТАНЦИТЕ ОТ ПАЗАРА НИ?
bullet Българското вино
bullet Гагаузите
bullet Десет причини да не допускаме ‘майстор’ в дома си
bullet Траките са Българи
bullet Малоазийските българи
bullet Авторско право
bullet Бурса, 19 години след “голямата екскурзия”
bullet История на България
bullet Форум
bullet On line ателие
bullet Връзки
bullet Добави сайт
bullet Връзка с нас
bullet Статии
bullet Атентатите от възродителния процес
bullet Манастира 'Св. ИЛИЯ' - 'Текето'
bullet 112 – най-после
bullet Ран: Уроци от чужбина*
bullet Новини

Атентатите от възродителния процес
.09 11:53 - ХРОНОЛОГИЯ НА АТЕНТАТИТЕ ЧАСТ ПЪРВА
Информацията е от интернет

НА 30 АВГУСТ 1984 ГОДИНА ПРЕДИ ОБЯД ЕДИН СПОРТНО ОБЛЕЧЕН МЪЖ, С НАЙЛОНОВА ТОРБА,ПРЕКОСЯВА ПЕРОНА НА Ж.П. ГАРА ПЛОВДИВ И ВЛИЗА В ТОАЛЕТНАТА.
МЪЖЪТ ПРИТВАРЯ С ГРЪБ ВРАТАТА,ИЗВАЖДА ОТ ТОРБАТА СТЪКЛЕНИЯ БУРКАН С ВЗРИВНОТО УСТРОЙСТВО И СЕ ОПИТВА ДА
НАГЛАСИ СТРЕЛКИТЕ НА ЧАСОВНИКА-БУДИЛНИК ''СЛАВА''.
НАПРЕГНАТ Е,В ТОАЛЕТНАТА ВЛИЗА ШУМНА ГРУПА,МОМЧЕТАТА СВИРКАТ,БУТАТ СЕ В ТЯСНОТО ПОМЕЩЕНИЕ И МЪЖЪТ ЗАМРЪЗВА ЗАД ВРАТАТА.СЛЕД МИНУТА,ДВЕ ТРЕСКАВО ПРИБИРА ВСИЧКО В ТОРБАТА И НАПУСКА РАЙОНА НА ГАРАТА.СТРАХЪТ ДА НЕ ГО ЗАБЕЛЕЖАТ ТОЧНО СЕГА,КОГАТО ВСИЧКО Е ГОТОВО,ГО ОТВЕЖДА В ДРУГА ТОАЛЕТНА,НА ХОТЕЛ ''ТРИМОНЦИУМ'',КЪДЕТО НЕОБЕЗПОКОЯВАН СВЪРЗВА ЕЛЕКТРОДЕТОНАТОРА,БАТЕРИЯТА И БУДИЛНИКА.
НА ВРЪЩАНЕ КЪМ ГАРАТА МЪЖЪТ ЗВЪНИ ОТ УЛИЧЕН АВТОМАТ В МЮФТИЙСТВОТО.
С ПОДПРАВЕН ГЛАС ОТПРАВЯ КРАТКА,НЕДВУСМИСЛЕНА ЗАПЛАХА:
ОБЯВЕТЕ СЕ СРЕЩУ СМЯНАТА НА ТУРСКИТЕ ИМЕНА,НЕ ПРОТАКАЙТЕ,ЗАЩОТО ЩЕ ВЗРИВИМ ДЖАМИЯТА В АСЕНОВГРАД.
СЛЕД ПОЛОВИН ЧАС НЕПОЗНАТИЯТ Е В ЧАКАЛНЯТА НА ГАРАТА.В ДЪНОТО НА ЗАЛАТА ИМА ТЕЛЕФОННИ КАБИНИ,НАОКОЛО НЯМА ХОРА И ТОЙ ОСТАВЯ ЗЛОВЕЩИЯ СИ ТОВАР ДО БЛИЗКОТО КОШЧЕ ЗА СМЕТ.ТОЧНО В 13 ЧАСА ПРИСТИГА БЪРЗИЯТ ВЛАК ЗА БУРГАС И МЪЖЪТ ВЛИЗА В ЕДИН ОТ ВАГОНИТЕ.
КОМПОЗИЦИЯТА БАВНО ПОТЕГЛЯ,ИЗПРАВЕН НА ОТВОРЕНИЯ ПРОЗОРЕЦ,НЕПОЗНАТИЯТ ХВЪРЛЯ ПОСЛЕДЕН ПОГЛЕД НА ЧАКАЛНЯТА И НА ОГРЕНИТЕ ОТ СЛЪНЦЕТО ПЕРОНИ С ОРЕДЯВАЩИТЕ ПЪТНИЦИ.
СЕГА МИСЛИ САМО ЗА ЕДНО-ДАЛИ ЩЕ УСПЕЕ СЪУЧАСТНИКЪТ МУ,КОЙТО ПО ТОВА ВРЕМЕ Е ВЪВ ВАРНА С ПОДОБЕН НА НЕГОВИЯ ''БАГАЖ'' И СЪС СЪЩИЯТ БУДИЛНИК ''СЛАВА'',КОЙТО ОТМЕРВА НЕМИЛОСТНО МИНУТИТЕ.
В 17:29 Ч. СИЛНА ЕКСПЛОЗИЯ РАЗТЪРСВА ЧАКАЛНЯТА НА ПЛОВДИВСКАТА ГАРА.
СТЪКЛА,БЕТОННИ ОТЛОМКИ,ПОДОВА НАСТИЛКА СЕ СТОВАРВАТ ВЪРХУ ПЪТНИЦИТЕ,ОТ ВЗРИВНАТА ВЪЛНА РУХВА МЕТАЛНИЯ ПОКРИВ.СРЕД ОБЛАЦИТЕ ДИМ СЕ НОСЯТ ВИКОВЕ,СТЕНАНИЯ,МОЛБИ ЗА ПОМОЩ,УЖАСЕНИ ХОРА ТИЧАТ КЪМ УЛИЦАТА,ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ МЯСТОТО НА ВЗРИВА.ПРИСТИГАТ ПОЖАРНИКАРИ,ЛИНЕЙКИ,
КОЛИ НА МИЛИЦИЯТА,ПЛЪТЕН КОРДОН ОТ УНИФОРМЕНИ И ЦИВИЛНИ СТЯГА РАЙОНА НА ГАРАТА.В БОЛНИЦАТА Е ОТКАРАНА 50-ГОДИШНАТА ДОБРА ВАСИЛЕВА ОТ КЪРДЖАЛИ,ПОЧИНАЛА ПО-КЪСНО ТО РАНИТЕ СИ.ТЕЖКО РАНЕН Е 13-ГОДИШНИЯТ МУСТАФА
ШЕНТЮРК ОТ ТУРЦИЯ,ПРИСТИГНАЛ ПРИ СВОИ БЛИЗКИ.МОМЧЕТО Е СПАСЕНО,НО ОСЛЕПЯВА С ЕДНОТО ОКО.БЛИЗО 4О ПЪТНИЦИ ПОЛУЧАВАТ СРЕДНИ И ЛЕКИ ТЕЛЕСНИ ПОВРЕДИ И СЛЕД ОКАЗВАНЕ НА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ СВИДЕТЕЛСТВАТ ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ.
ПОЛОВИН ЧАС ПО-КЪСНО,КЪМ 18 Ч,НОВА ЕКСПЛОЗИЯ ОГЛАСЯ ВАРНЕНСКАТА АЕРОГАРА.ТОЗИ ПЪТ ЖЕРТВИ НЯМА,ЛЕКО РАНЕНИ СА ДВЕ ЖЕНИ-ЕЛЕНА ИВАНОВА И ЕЛЕНА ВЛАДОВА ОТ ЧЕРНОМОРСКИЯ ГРАД.
ПР ИЗВЪРШЕНИЯ ОГЛЕД Е УСТАНОВЕНО,ЧЕ АДСКАТА МАШИНА Е БИЛА ПОСТАВЕНА В БЕТОНЕН ЦВЕТАРНИК НА БЛИЗКИЯ ПАРКИНГ.ТОВА СПАСЯВА ЧУЖДЕНЦИТЕ И НАШИТЕ ЛЕТОВНИЦИ,ИЗПЪЛНИЛИ ЧАКАЛНЯТА НА ЛЕТИЩЕТО.
СЛЕД ДВАТА ТЕРОРИСТИЧНИ АКТА НА КРАК Е ВДИГНАТ ЦЕЛИЯТ ОПЕРАТИВЕН СЪСТАВ НА МВР.ИЗВЪРШЕНИ СА СТОТИЦИ ПРОВЕРКИ НА КРИМИНАЛНИЯ КОНТИНГЕНТ,ПРОВЕЖДАТ СЕ ОБИСКИ И СКРИТО НАБЛЮДЕНИЕ НА МИНИ,КАРИЕРИ,СТРОИТЕЛНИ ОБЕКТИ,КАЗАРМИ,ОТКЪДЕТО МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗНЕСЕНИ ВЗРИВНИ ВЕЩЕСТВА.МОБИЛИЗИРАНА Е ЦЯЛАТА АГЕНТУРА,ЗАТЯГА СЕ КОНТРОЛА НА ПРИСТАНИЩАТА,ЛЕТИЩАТА,ГРАНИЧНИ ПУНКТОВЕ.
ЗАПОЧНАЛОТО РАЗСЛЕДВАНЕ НА АТЕНТАТИТЕ НЕ Е ОБНАДЕЖДАВАЩО.МНОГОБРОЙНИТЕ ПОКАЗАНИЯ НА ОЧЕВИДЦИТЕ НЕ ДАВАТ НИКАКВИ КОНКРЕТНИ СВЕДЕНИЯ ЗА ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ.ЕКСПЕРТИТЕ ПО ВЗРИВНО ДЕЛО НЕ СА ЕДИННИ В ЗАКЛЮЧЕНИЯТА СИ ЗА ИЗПОЛЗВАНИТЕ ЕКСПЛОЗИВИ.УСИЛЕНИЯТ ГРАНИЧЕН РЕЖИМ НЕ ДОВЕЖДА ДО ЗАДЪРЖАНЕТО НА ПОДОЗРИТЕЛНИ ЛИЦА.
СИГУРНО Е САМО ЕДНО-ДВЕТЕ АДСКИ МАШИНИ
СА С ЕДНАКВА ЕЛЕКТРИЧЕСКА СХЕМА:ЧАСОВНИК,ПЛОСКА БАТЕРИЯ ОТ 4.5 ВОЛТА И ДЕТОНАТОР,ВЪЗПЛАМЕНЯВАЩ ВЗРИВА.САМОДЕЛНИТЕ УСТРОИСТВА ЯВНО СА ДЕЛО НА ЕДИН И СЪЩ ТЕРОРИСТ ИЛИ НА ЕДНА И СЪЩА ГРУПА,КОИТО ИЗБИРАТ ВЪЗЛОВИ МЕСТА В СТРАНАТА ЗА ДА ПРИВЛЕКАТ ВНИМАНИЕТО НА ЗАПАДНИТЕ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ МИСИИ И ЧУЖДИТЕ ЛЕТОВНИЦИ.
СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА АТЕНТАТОРИТЕ ОТНОВО НАПОМНЯТ ЗА СЕБЕ СИ.
НА 9 МАРТ 1985 ГОДИНА КЪМ 21:30 ЧАСА ВЗРИВ ИЗБУХВА ВЪВ ВАГОН ЗА МАЙКИ С ДЕЦА! КРАЙ ГАРА БУНОВО.БЪРЗИЯ ВЛАК НОМЕР 236 ОТ БУРГАС ЗА СТОЛИЦАТА Е НА СТОТИНА МЕТРА ОТ БЛИЗКИЯ ТУНЕЛ,КОГАТО ЕКСПЛОЗИЯТА ПРЕВРЪЩА ВАГОНА В КУПЧИНА ИЗКРИВЕНИ,СПЛЕТЕНИ ЖЕЛЕЗА.
РАЗКЪСАНИ И ОБГОРЕЛИ,НА МЯСТО ЗАГИВАТ ДВЕ МОМЧЕТА-12 ГОДИШНИЯТ ГЕОРГИ ЦВЕТКОВ,13-ГОДИШНИЯТ СТЕФАН СТЕФАНОВ И СПЪТНИЦИТЕ ИМ ЯВОРКА ПЕТРОВА,РАЙНА БОЗУКОВА,НИКОЛАЙ ГЕНКОВ,СТИЛЯН ИВАНОВ И ЕМИЛ НИКОЛОВ.
ПРИСТИГНАЛИТЕ НА ПОМОЩ ЖЕЛЕЗНИЧАРИ,МИЛИЦИОНЕРИ И ПЪТНИЦИТЕ ИЗМЪКВАТ ОТ РАЗРУШЕНИЯ,ДИМЯЩ ВАГОН ОЩЯ НЯКОЛКО РАНЕНИ С МОЗЪЧНИ КРЪВОИЗЛИВИ,СЧУПЕНИ КРАЙНИЦИ И РЕБРА, С НАРЯЗАНИ ОТ СТЪКЛАТА ТЕЛА.ДОКАТО В МАРТЕНСКАТА ВЕЧЕР СЕ НОСИ ВОЯ НА ЛИНЕЙКИТЕ И ПРАЩЕНЕТО НА ДИМЯЩИТЕ ОТЛОМКИ,ОТНОВО СЛЕД ПОЛОВИН ЧАС СИЛЕН ВЗРИВ ПРОЕХТЯВА ВЪВ ФОАЙЕТО НА ХОТЕЛ ''СЛИВЕН'' В ЕДНОИМЕННИЯ ГРАД.СЛАДКАРНИЦАТА НА ХОТЕЛА Е ПЪЛНА С ХОРА-ОТ РАЗХВЪРЧАЛИТЕ СЕ ВИТРИНИ,ОТ ТОЛОМКИТЕ НА РУХНАЛИЯ ТАВАН СА РАНЕНИ БЛИЗО 20 ДУШИ.ЕПИЦЕНТЪРЪТ Е В ГАРДЕРОБА НА ЗАВЕДЕНИЕТО,СТЕНИТЕ МУ ПОЕМАТ ВЗРИВНАТА ВЪЛНА И ТОВА СПАСЯВА ЖИВОТА НА ПОСЕТИТЕЛИТЕ,ПОВЕЧЕТО МЛАДЕЖИ МЕЖДУ 16 И 25 ГОДИНИ.
МЕХАНИЗМЪТ НА АТЕНТАТИТЕ ОТ ПРЕДИШНАТА ГОДИНА СЕ ПОВТАРЯ.ТЕРОРИСТИТЕ ОТНОВО ЗАДЕЙСТВАТ
САМОДЕЛНИ УСТРОЙСТВА С ЧАСОВНИЦИ ''СЛАВА'',ИЗБИРАТ ПАК ШУМНИ МЕСТА И ЗА ДА ПОДСИЛЯТ ЕФЕКТА,НАГЛАСЯВАТ ЧАСОВНИЦИТЕ С ТРИЙСЕТИНА МИНУТИ РАЗЛИКА.ПОТРЕСЪТ НА ПОСТРАДАЛИТЕ И СВИДЕТЕЛИТЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕ И НА ДРУГИЯ ДЕН БТА ИЗЛИЗА С ЛАКОНИЧНО СЪОБЩЕНИЕ ЗА ''ВЪЗНИКНАЛ ИНЦИДЕНТ В БЪРЗИЯ ВЛАК БУРГАС-СОФИЯ''.
ВСИЧКИ ПОСЛЕДВАЛИ ДЕЙСТВИЯ НА ВЛАСТИТЕ НЕ НАМАЛЯВАТ,А УСИЛВАТ НАПРЕЖЕНИЕТО:УСИЛЕНИ ПАТРУЛИ ПО Ж.П ГАРИ,ЛЕТИЩА,АВТОГАРИ,ПО ВХОДНИТЕ И ИЗХОДНИТЕ АРТЕРИИ НА ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ;
ТОТАЛНИ ПРОВЕРКИ НА АВТОМОБИЛИ,ПАРКИНГИ,БАГАЖНИ ОТДЕЛЕНИЯ,ПОЩИ,ТОВАРО-РАЗТОВАРИТЕЛНИ ПЛОЩАДКИ.НАПРЕЖЕНИЕТО ЕСКАЛИРА И ОТ ЗАЧЕСТИЛИТЕ АНОНИМНИ ЗАПЛАХИ СРЕЩУ ЗДРАВНИ И УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ,ПРЕДПРИЯТИЯ,ДЕТСКИ ГРАДИНИ,СОЦИАЛНИ ДОМОВЕ.
ПРОСЛУШВАНЕТО НА ЗАСЕЧЕНИТЕ ТЕЛЕФОНЙНИ ЗАПЛАХИ,ЕКСПЕРТИЗИТЕ НА ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИТЕ ПИСМА И ЛИСТОВКИ НЕ ДАВАТ КОЙ ЗНАЕ КАКВИ РЕЗУЛТАТИ,НО СТЕСНЯВАТ КРЪГА НА ЗАПОДОЗРЕНИТЕ В РАЙОНИТЕ С БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ.АТЕНТАТОРИТЕ ОБАЧЕ НЕ НАРУШАВАТ КОНСПИРАТИВНИТЕ ПРАВИЛА,ТЕ ПОТУЛВАТ СЛЕДИТЕ СИ,НЕ ПРЕДПРИЕМАТ НИЩО ЦЯЛА ГОДИНА И ЧАКАТ УДОБЕН МОМЕНТ ЗА НОВИЯ СИ УДАР.
... НА 31 ЮЛИ 1986 ГОДИНА НА ЕДИН ОТ ПЛАЖОВЕТЕ В КУРОРТА ''ДРУЖБА'' ПРИСТИГАТ ДВАМА МЪЖЕ.МЪЖЕТЕ СА ПО БАНСКИ,БЕЗ ДА БЪРЗАТ ОПЪВАТ ПОКРИВКА С ИНИЦИАЛИТЕ ''РСВ'' И НАРЕЖДАТ ВЪРХУ НЕЯ ПРАСКОВИ,ЕДНА ДИНЯ,ПАКЕТ ЦИГАРИ ''ФЕНИКС''.ОСТАНАЛОТО,СКРИТО ОТ ХОРСКИТЕ ПОГЛЕДИ Е В 5-ЛИТРОВ ГЮМ ЗА МЛЯКО,СТАРАТЕЛНО УВИТ В ХАРТИЯ,НАЙЛОН И ПОСТАВЕН В ПЛЕТЕНА МРЕЖА.САМО ДВАМАТА ЗНАЯТ КАКВО ИМА В ГЮМА:
2.5 КИЛОГРАМА АМОНИЕВА СЕЛИТРА,5 ШАШКИ АМОНИТ И СКАЛЕНИТ,БАТЕРИЯ,ДЕТОНАТОР И ЛЮБИМИЯ БУДУЛНИК ''СЛАВА'' С НАГЛАСЕНИ СТРЕЛКИ НА 15:30 ЧАСА.ВЪРХУ ВСИЧКО ТОВА СА ИЗСИПАНИ ОЩЕ 1.5 КИЛОГРАМА БЕНТОНИТ,ЗА ПОДСИЛВАНЕ НА ''ФОЙЕРВЕРКА''.
МЪЖЕТЕ СЕ ПРЕПИЧАТ НА СЛЪНЦЕТО,ИЗПУШВАТ ПО ЦИГАРА И ТРЪГВАТ НЕХАЙНО КЪМ МОРЕТО.СЛЕД ТРИЙСЕТИНА МЕТРА ПРЕКОСЯВАТ НА ДРУГО МЯСТО ПЛАЖНАТА ИВИЦА,КАЧВАТ СЕ ПО БАНСКИ В ПАРКИРАНА НАБЛИЗО КОЛА И ИЗЧЕЗВАТ ОТ КУРОРТА.
ЗАРЯЗАНИТЕ НА ПЛАЖА ВЕЩИ СА ЗАБЕЛЯЗАНИ
СЛУЧАЙНО ОТ ЛЕТОВНИК В СЛЕДОБЕДНИТЕ ЧАСОВЕ.ТОЙ ВИКА МОМЧЕТО,КОЕТО РАЗДАВА ВОДНИТЕ КОЛЕЛА НА ПЛАЖА И МУ КАЗВА ДА ПРИБЕРЕ ЧУЖДИЯ БАГАЖ.
МОМЧЕТО СЪБИРА ПОКРИВКАТА,ПАЗАРСКАТА ЧАНТА С ГЮМА И ГИ ОТНАСЯ ПРИ СЕБЕ СИ ДО КОЛЕЛЕТАТА.СЛУЧИЛОТО СЕ ПО НАТАТЪК Е В СВИДЕТЕЛСКИТЕ МУ ПОКАЗАНИЯ:
ПРОДЪЛЖИХ ДА РАБОТЯ.СЛЕД ТОВА ИЗВИКАХ АНГЕЛ И МУ КАЗАХ,ЧЕ ИМА ЗАБРАВЕН БАГАЖ.ТОЙ ПОИСКА ДА ВИДИ КАКВО ИМА ВЪТРЕ.ОТ ПАКЕТА ИЗЛИЗАХА ДВЕ КАБЕЛЧЕТА-ЕДНОТО ЧЕРВЕНО,ДРУГОТО БЯЛО.ВСИЧКО ТОВА БЕ ПОСТАВЕНО В БЯЛ ПРАХ.АНГЕЛ МИ КАЗА,ЧЕ ТОВА НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАНЕСЕ ПРИ СКАЛИТЕ В КРАЯ НА ПЛАЖА И ДА СЕ ИЗВИКА МВР.АЗ ЗАНЕСОХ И ОСТАВИХ ТАМ ВЕЩИТЕ.СЛЕД ТОВА КАЗАХМЕ НА СПАСИТЕЛИТЕ ДА ИЗВЕДАТ ХОРАТА ОТ ТАЗИ ЧАСТ НА ПЛАЖА.''
ТАКА ОТ ДВЕ ГОДИНИ НАСАМ ЗА ПРЪВ ПЪТ В РЪЦЕТЕ НА СПЕЦСЛУЖБИТЕ ПОПАДА ЦЯЛО-ЦЕЛЕНИЧКО САМОДЕЛНО УСТРОЙСТВО ОТ ''СЕРИЯТА'' НА ВЗРИВЕНИТЕ КРАЙ БУНОВО,В ЛОВДИВ,СЛИВЕН И ВАРНА.ЕКСПЕРТИТЕ ПО ТЕРОРА ОЩЕ СЪЩИЯ ДЕН ЩЕ РАЗГАДАЯТ ''МЪЛЧАНИЕТО МУ'' И ПРОПУСКА НА АТЕНТАТОРИТЕ:ВЗРИВЪТ Е БИЛ ЗАТЕГНАТ ПРЕКАЛЕНО МНОГО КЪМ КАПАКА НА БУДИЛНИКА И ТОЙ СПИРА ПРЕДИ ФАТАЛНИЯ ЧАС 15:30.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ АДСКАТА МАШИНА Е ЩЯЛА ДА НАНЕСЕ ПОРАЖЕНИЯ В РАДИУС ОТ 100 МЕТРА.
НАХОДКАТА НА ПЛАЖА Е НАИ-ЦЕННИЯТ ПОДАРЪК ЗА ДВЕТЕ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ЗВЕНА ПО БОРБА С ТЕРОРА В МВР И В ГЛАВНО СЛЕДСТВЕННО УПРАВЛЕНИЕ.СЛЕД ОГЛЕДИТЕ,ЕКСПЕРТИЗИТЕ И МНОГОБРОЙНИТЕ РАЗГОВОРИ СЪС СВИДЕТЕЛИ,ЗАПОЧВАТ ИЗДИРВАТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ С УСТАНОВЯВАНЕТО НА РЕДИЦА НЕИЗВЕСТНИ:ОТКЪДЕ СА ПОЛУЧЕНИ ВЗРИВНИТЕ МАТЕРИАЛИ,ДЕТОНАТОРЪТ,БУДИЛНИКЪТ ''СЛАВА'',КОЙ Е КОНСТРУКТОРЪТ НА НАГЛЕД ПРОСТОТО,НО БЕЗУПРЕЧНО ДЕЙСТВАЩО САМОДЕЛНО УСТРОЙСТВО,КАК СЕ Е ОЗОВАЛО В ГЮМА МИНЕРАЛНОТО ВЕЩЕСТВО БЕНТОНИТ,КОЕТО Е СЛУЖЕЛО ПОВЕЧЕ ЗА КАМУФЛАЖ?
НАРЕЖДАНЕТО НА ОПЕРАТИВНАТА МОЗАЙКА ЗАПОЧВА С НАИ-НЕЗНАЧИТЕЛНАТА ВЕЩ-ПАЗАРСКАТА ЧАНТА,ИЗПЛЕТЕНА ОТ СЕЗАЛОВО ВЛАКНО.
УСТАНОВЕНО Е ,ЧЕ ТАКИВА ''СЕЗАЛКИ'' СЕ ПЛЕТАТ САМО В АСЕНОВГРАД И МАЙСТОРИТЕ ИМ СА МЕСТНИ ЖЕНИ,КОИТО ГИ РАЗНАСЯТ ПО ПАЗАРИТЕ.ТОЧНО В АСЕНОВГРАД Е ПУСНАТО И ПОСЛЕДНОТО АНОНИМНО ПИСМО ЗА ПОДГОТВЯН ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ ПРЕЗ 1984 ГОДИНА.КЪМ ДЖАМИЯТА В ГРАДА Е НАСОЧЕНА И ОНАЗИ ТЕЛЕФОННА ЗАПЛАХА,ЧАСОВЕ ПРЕДИ ЕКСПЛОЗИЯТА  НА ПЛОВДИВСКАТА ГАРА.
В ПЛОВДИВ, НА АВТОГАРА ''ЮГ'',ПРЕДИ ВРЕМЕ
Е ОТКРИТ ОЖУЛЕН КУФАР И КАТО НЕ НАУЧАВАТ НИЩО ЗА СОБСТВЕННИКА МУ,ОПЕРАТИВНИТЕ РАБОТНИЦИ ГО ПРИБИРАТ В ОКРЪЖНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА МВР.СЪЩИЯТ ТОЗИ ПРАШЕН,ЧЕРЕН КУФАР СЕ ПРЕВРЪЩА В НОВО ПАРЧЕ В МОЗАЙКАТА.СЪДЪРЖАНИЕТО МУ Е СИРОМАШКО,НО НАСОЧВАЩО КЪМ ОПРЕДЕЛЕНИ РАЙОНИ НА СТРАНАТА:ВЪТРЕ ИМА ПОЖЪЛТЕЛИ ЦАРЕВИЧНИ ЛИСТА,КНИЖЕН КАНАП,НАЙЛОНОВА ПАЗАРСКА ЧАНТА НА ИВИЦИ,СТАР ГУМЕН ТАМПОН ЗА КОЛА(ОТ МОДЕЛИТЕ ''ЛАДА''),СПИРАТЕЛНА ''ОБУВКА'' ЗА Ж.П.ТРАНСПОРТА И СМАЧКАНО ПАРЧЕ ОТ ПЪРВАТА СТРАНИЦА НА ОФИЦИОЗА ВЕСТНИК ''РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО'' С ДАТА 28 ФЕВРУАРИ 1984 ГОДИНА.
С ПОДОБНА СПИРАТЕЛНА ''ОБУВКА'' Е НАПРАВЕН ОПИТ ЗА ПРЕДИЗВИКВАНЕ НА КАТАСТРОФА КРАЙ АЙТОС И СЕГА ОПЕРАТИВНИТЕ СЛУЖБИ ПРОВЕРЯВАТ МНОЖЕСТВО ГАРИ ПО ЛИНИЯТА ПЛОВДИВ-БУРГАС.ОКАЗВА СЕ,ЧЕ ''ОБУВКАТА'' В КУФАРА Е РЕМОНТИРАНА В ДЕПОТО НА БУРГАСКАТА ГАРА ''ВЛАДИМИР ПАВЛОВ''.ВЪРХУ ОТКЪСНАТОТО ПАРЧЕ ОТ ''РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО'',ДО ЗАГЛАВИЕТО НА ВЕСТНИКА,НЕЗНАЕН ПОЩАЛЪОН Е НАПИСАЛ ЦИФРАТА 90-ВЕРОЯТНИЯТ АДРЕС НА ПОЛУЧАТЕЛЯ И ТОВА Е ПОРЕДНИЯТ КЪС ОТ МОЗАЙКАТА.НАСЛАГВАТ СЕ И ДРУГИ ПОДРОБНОСТИ:ВЗРИВ КАТО НАМЕРЕНИЯТ В ГЮМА,СЕ ИЗПОЛЗВА ПРИ ПЪТНО-СТРОИТЕЛНИ РАБОТИ В БУРГАСКО;СХОДНИ ДЕТОНАТОРИ ИМА И В МЕСТНАТА ФИРМА ''ВЪРЛИ БРЯГ''.СЛЕД СЕДМИЦИ ДЕНОНОЩНА РАБОТА,СЪС ЗАШИФРОВАНИ ПРОВЕРКИ,ЕКСПЕРТИЗИ И ''ПРЕСЯВАНИЯ'' НА АБОНАТИТЕ ЗА ВЕСТНИК ''РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО'' ЛИПСВАЩОТО ЗВЕНО ВЪВ ВЕРИГАТА АСЕНОВГРАД-ПЛОВДИВ-БУРГАС Е НАМЕРЕНО.

8.09 16:36 - ХРОНОЛОГИЯ НА АТЕНТАТИТЕ ЧАСТ ВТОРА

В ЧЕРНОМОРСКИЯТ ГРАД БУРГАС В ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС ''ИЗГРЕВ'' БЛОК 58 АПАРТАМЕНТ 90 ЖИВЕЕ ЕЛИН ДЕМИРЕВ МАДЖАРОВ С ПРЕДИШНО ТУРСКО ИМЕ ЕМИН МЕХМЕДАЛИЕВ АЛИЕВ.СЪЩИЯТ Е БИЛ ЗАДЪРЖАН СЛЕД ТЕРОРИСТИЧНИЯТ АКТ В БУРГАСКИЯ СУПЕРМАРКЕТ ''МЛАДОСТ'' ПРЕЗ 1985 ГОДИНА,НО Е ОСЪДЕН НЕЗНАЙНО ЗАЩО ЗА ВАЛУТНО ПРСТЪПЛЕНИЕ.МАДЖАРОВ Е ПРОДАВАЧ НА СЛАДОЛЕД В АВТОГАРА ''ЗАПАД'' И ПОЛЗВА СЪЩИТЕ ПОКРИВКИ С ИНИЦИАЛИТЕ ''РСВ'' КАТО НАМЕРЕНИТЕ ДО АДСКАТА МАШИНА НА ПЛАЖА В КУРОРТА ''ДРУЖБА''.БИВШ СЕРВИТЪОР ОТ ЕЛИТНИ БУРГАСКИ ЗАВЕДЕНИЯ,ПРЕКВАЛИФИЦИРАЛ СЕ В СЛАДОЛЕДАДЖИЯ МАДЖАРОВ ИМА РОДНИНИ В АСЕНОВГРАД,НА КОИТО НЕВЕДНЪЖ ГОСТУВА.ТОЙ НЕ КРИЕЛ ПРОТУРСКИТЕ СИ НАСТРОЕНИЯ И ЧЕСТО ПОВТАРЯЛ,ЧЕ ТАЗИ РАБОТА СЪС СМЯНАТА НА ИМЕНАТА ВЪРВИ НА ЗЛЕ И НЯМА ДА МИНЕ БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЯ.ОПЕРАТИВНИТЕ РАБОТНИЦИ И КОЛЕГИТЕ ИМ ОТ СЛЕДСТВИЕТО СА ШОКИРАНИ ОТ СЛЕДВАЩИЯТ ФАКТ-ЕЛИН МАДЖАРОВ СЕ ОКАЗВА БИВШ АГЕНТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ!НЕЩО ПОВЕЧЕ,ТОЙ ПОДДЪРЖАЛ ВРЪЗКИ С ХОРА ОТ ТУРСКОТО КОНСУЛСТВО В БУРГАС,ПУТУВАЛ ЧЕСТО ИЗ СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ,СЪБИРАЛ И ПРЕДАВАЛ СВЕДЕНИЯ ЗА ЛИЦА,ИЗПОВЯДВАЩИ ИСЛЯМА,КОИТО ИМАЛИ ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ ИЗСЕЛЯТ ОТ СТРАНАТА.В ДВОЙНАТА СИ ИГРА МАДЖАРОВ ЯВНО НЯКЪДЕ Е СГАФИЛ,ЗА ДА СТИГНЕ ДО КОЛИЧКАТА ЗА СЛАДОЛЕД И ПОСЛЕ ДА НАНЕСЕ ОТВЕТНИТЕ СИ УДАРИ.ЕДИН ПРЕГЛЕД НА РАБОТНОТО МУ ДЕЛО В ДС И ПОСЛЕДВАЛИТЕ ГРАФОЛОГИЧНИ ЕКСПЕРТИЗИ ПОКАЗВАТ,ЧЕ ТОЙ Е АВТОР НА НЯКОЛКО ОТ ЗАПЛАШИТЕЛНИТЕ ПИСМА ДО ТОДОР ЖИВКОВ И ДИМИТЪР СТОЯНОВ В ПЕРИОДА 1976-1984 Г.
ТАКА СЕ СТИГА ДО ОБРАЗУВАНОТО СЛЕДСТВЕННО ДЕЛО НОМЕР 72 ОТ МЕСЕЦ АПРИЛ 1987 ГОДИНА И ДО ПОСЛЕДВАЛАТА СПЕЦОПЕРАЦИЯ ''ДВУЛИЧНИК-87'' ПО ОБЕЗВРЕЖДАНЕТО НА ТЕРОРИСТИЧНАТА ГРУПА.
УСТАНОВЕНИ СА ВРЪЗКИТЕ НА ЕЛИН МАДЖАРОВ С АЛЦЕК ЧАКЪРОВ-МОРЯК В ''ОКЕАНСКИ РИБОЛОВ'',БУРГАС А ПО-КЪСНО И СЪС САВА ГЕОРГИЕВ ОТ СЕЛО ЧЕРЕША,СТРОИТЕЛЕН ТЕХНИК,ПОМОГНАЛ СЪС СЪВЕТИ ЗА НАПРАВАТА НА ПЪРВИТЕ САМОДЕЛНИ УСТРОЙСТВА.
В ПОЛЕЗРЕНИЕТО НА АНТИТЕРОРИСТИТЕ ПОПАДА И СЕВДАЛИН АЛИПИЕВ-БРАТ НА МАДЖАРОВ,ДОНЕСЪЛ ОТРОВАТА ЗА ВОДОДАЙНАТА ЗОНА НА СЕЛО ЛЮЛЯКОВО.ОПЕРАТИВНИТЕ ДЕЙСТВИЯ ПО РАЗКРИВАНЕТО НА АТЕНТАТИТЕ ВОДЯТ ДО ПОРЕДНИЯТ ШОК-МОРЯКЪТ АЛЦЕК ЧАКЪРОВ СЕ ОКАЗВА ДЕЙСТВАЩ СЪТРУДНИК НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ!
СЪЧЕТАЛ В ЕДНО БОМБАДЖИЙСТВОТО И АГЕНТУРНАТА ДЕЯТЕЛНОСТ,ПОД ПСЕВДОНИМИТЕ АБДУЛА,ДЕНИЗ,МОРЯКА,ТОЙ РАБОТИ И ЗА ТУРСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ.
НАТАТЪК ВСИЧКО ЗА РЕШАВА ЗА БРОЕНИ СЕДМИЦИ.ЕЛИН МАДЖАРОВ И АЛЦЕК ЧАКЪРОВ СА ПОСТАВЕНИ ПОД НЕПРЕКЪСНАТО НАБЛЮДЕНИЕ И ОПЕРАТИВЕН КОНТРОЛ:ЗАСИЧАТ СЕ СРЕЩИТЕ ИМ ПО ЗАВЕДЕНИЯТА,ХОРАТА КОИТО ГИ ПОСЕЩАВАТ В ЖИЛИЩАТА ИМ,ТЕЛЕФОННИТЕ РАЗГОВОРИ,ВСЯКО ТЯХНО ИЗЛИЗАНЕ ИЗВЪН БУРГАС.ПРИ ЕДИН ЗАПОЙ ДВАМАТА ОБСЪЖДАТ ПОДГОТОВКАТА ЗА НОВ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ,ЗАПОЧВА ПРЕПИРНЯ ЗА ИЗБОРА НА ОБЕКТА И ЕЛИН МАДЖАРОВ СПОМЕНАВА ЧОВЕКА,КОЙТО ТРЯБВА ДА ИМ ПОМОГНЕ.В НАЧАЛОТО НА АВГУСТ 1987 ГОДИНА АТЕНТАТОРИТЕ ТРЪГВАТ С КОЛА КЪМ АЙТОС,СЛИВЕН,КАРНОБАТ И ТЪРСЯТ ПО МАГАЗИНИТЕ ЧАСОВНИК ЗА ВЗРИВНОТО СИ УСТРОЙСТВО.
ЛЮБИМИЯТ ИМ ЧАСОВНИК ''СЛАВА'' НАМИРАТ ЧАК В СОЗОПОЛ,ОТКАЗВАТ ПРЕДЛОЖЕНАТА ИМ ГАРАНЦИОННА КАРТА ЗА КОЯТО ТРЯБВА ПОПЪЛНЕН АДРЕС И СЕ ПРИБИРАТ В БУРГАС.
ЕСТЕСТВЕННО С ПОДХОДЯЩА ''КОМПАНИЯ'' КОЯТО СЕ ДВИЖИ СЛЕД ТЯХ НА РАЗСТОЯНИЕ.
ТАКА В ОПЕРАТИВНАТА МОЗАЙКА Е СЛОЖЕНО НАИ-ВАЖНОТО,ЛИПСВАЩО ПАРЧЕ.
НА 13 АВГУСТ ЕЛИН МАДЖАРОВ И АЛЦЕК ЧАКЪРОВ СА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ БЕЗШУМНА СПЕЦАКЦИЯ И ВЕДНАГА ИЗПРАТЕНИ В СОФИЯ.НА 19 АВГУСТ Е ПРИБРАН И СЪУЧАСТНИКЪТ ИМ САВА ГЕОРГИЕВ.ОЩЕ ПРИ ПЪРВИЯТ РАЗПИТ ТОЙ ПРИЗНАВА,ЧЕ В ДОМА МУ Е СКРИТ ПАКЕТ С ВЗРИВ,А КРАЙ РОДНОТО МУ СЕЛО ЧЕРЕША ЗА НАПРАВИЛИ ИЗПИТАНИЕ НА ПЪРВАТА БОМБА-САМОДЕЛКА.
ЗАПОЧВАТ ОБИСКИ,СЪБИРАНЕ НА ВЕЩЕСТВЕННИ ДОКАЗАТЕЛСТВА,ИЗДИРВАНЕ НА СВИДЕТЕЛИ,ОЧНИ СТАВКИ,СЛЕДСТВЕННИ ЕКСПЕРИМЕНТИ.
ЗАДЪРЖАНИ СА ПОМАГАЧИ НА ТЕРОРИСТИТЕ-ПРИЯТЕЛКАТА НА МАДЖАРОВ СЕВДА ЛАТИНОВА И МИЛКО ВЪЛКАНОВ,КОЙТО ИМ ДОСТАВЯ ВЗРИВНИ МАТЕРИАЛИ ОТ ОБЕКТ НА ''ПЪТНО СТРОИТЕЛСТВО'',БЕЗ ДА ЗНАЕ ЗА КАКВО ЩЕ БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ.
''ЖИВОТНИТЕ НА СЕЛО ИМАТ КРАСТА И ВЕТЕРИНАРЯТ КАЗА ДА ГИ МАЖЕМ С АМОНИТ''-ТАЗИ ЛЕГЕНДА НА СЕВДА ЛАТИНОВА СРАБОТВА И МИЛКО ВЪЛКАНОВ ДАВА КОЛКОТО МУ ПОИСКАТ.ПОСЛЕ СЕ СЕПВА И ВМЕСТО ВЗРИВНО ВЕЩЕСТВО ИМ ПРОБУТВА БЕЗОПАСНИЯТ МАТЕРИАЛ БЕНТОНИТ,ОКАЗАЛ СЕ ПО-КЪСНО В ОНЗИ ЗЛОВЕЩ ГЮМА НА ПЛАЖА В ''ДРУЖБА''.
В СЛЕДСТВИЕТО СЕ ОЗОВАВА И НИКОЛА ДЕМИРЕВ ОТ СЕЛО БОЛЯРОВО,БУРГАСКО,СНАБДИЛ АТЕНТАТОРИТЕ С ДВАЙСЕТИНА ДЕТОНАТОРА,ОГНЕПРОВОДЕН ФИТИЛ,ПАТРОНИ,ВЗРИВ.ОСЪЖДАНИЯТ ЗА ДРУГО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ДЕМИРЕВ ЗАЯВЯВА ПРЕД СЛЕДОВАТЕЛИТЕ,ЧЕ Е БИЛ ЗАБЛУДЕН ОТ МАДЖАРОВ,ПОИСКАЛ ДЕТОНАТОРИТЕ И ФИТИЛА ЗА ПРОКОПАВАНЕ НА КЛАДЕНЕЦ.ПРЕЗ СЛЕДОВАТЕЛСКИЯ КАБИНЕТ ПРЕМИНАВА И ЕДИН ОФИЦЕР,КОЙТО ЧРЕЗ ВТОРО ЛИЦЕ ДАВА ВЗРИВНИ МАТЕРИАЛИ НА ТЕРОРИСТИТЕ,БЕЗ ДОРИ ДА ГИ ПОЗНАВА.НЕПОНЕСЪЛ МИСЪЛТА,ЧЕ ДОРИ И НЕВОЛНО Е СПОМОГНАЛ ЗА УБИЙСТВОТО НА ТОЛКОВА ХОРА,ОФИЦЕРЪТ СЕ ХВЪРЛЯ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА ПО ВРЕМЕ НА РАЗПИТ.УМИРА НА МЯСТО,ПРЕД СГРАДАТА НА ГЛАВНОТО СЛЕДСТВЕННО УПРАВЛЕНИЕ.
ДВАМАТА АТЕНТАТОРИ-БИВШИЯТ И ДЕЙСТВАЩИЯТ АГЕНТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ СА С ПО-ЗДРАВИ НЕРВИ И НЕ ЧАК ТОЛКОВА ПОТРЕСЕНИ.ЗА ТОВА ГОВОРЯТ И ДЕСЕТКИТЕ ПРОТОКОЛИ ЗА РАЗПИТИ:

''ВЪПРОС:МАДЖАРОВ,ЗАЩО ОСТАВИХТЕ ВЗРИВНОТО УСТРОЙСТВО ВЪВ ВАГОНА ЗА МАЙКИ С ДЕЦА?
ОТГОВОР:НЕ СЪМ ГО ИЗБИРАЛ СПЕЦИАЛНО.В НЕГО ИМАШЕ НАИ-МНОГО СВОБОДНИ МЕСТА.
ВЪПРОС:ВАГОНЪТ Е БИЛ С ПО-МАЛКО ЗАЕТИ МЕСТА,НО БУРГАС Е НАЧАЛНАТА ГАРА.ДО СЛИВЕН И ПО-НАТАТЪК БИ МОГЪЛ ДА СЕ НАПЪЛНИ.ВЗЕХТЕ ЛИ ПРЕДВИД ТЕЗИ ОБСТОЯТЕЛСТВА?
ОТГОВОР:БЕШЕ МИ ВСЕ ЕДНО ДАЛИ ЩЕ СЕ КАЧАТ ИЛИ НЕ ПОВЕЧЕ ХОРА.ЗА МНЕ БЕШЕ ВАЖНО,ЧЕ В МОМЕНТА С ПО-МАЛЪК РИСК ЩЯХ ДА РЕАЛИЗИРАМ ЗАМИСЛЕНЕТО ОТ НАС."
/ИЗ РАЗПИТ НА 16 НОЕМВРИ 1987 Г./
ТАКАВА Е ''ЖЕЛЯЗНАТА'' ЛОГИКА НА ТЕРОРИСТИТЕ И ПРИ НЕУСПЕШНИЯ ОПИТ ЗА АТЕНТАТ НА ПЛАЖА В КУРОРТА ''ДРУЖБА''.ПОТВЪРЖДАВАТ Я ИЗНЕСЕНИТЕ ФАКТИ НА ЕДНО ОТ СЪДЕБНИТЕ ЗАСЕДАНИЯ.ОТГОВАРЯ ПАК ЕЛИН МАДЖАРОВ:
''-ИМАШЕ ЛИ МНОГО ХОРА НА ПЛАЖА?
-ИМАШЕ,НО БЯХА РАЗРЕДЕНИ.МОЖЕ БИ БЯХА ОТИШЛИ ДА ОБЯДВАТ,ЗАЩОТО НИЕ ПРИСТИГНАХМЕ КЪМ 1 Ч. НА ОБЯД.
-НЕ ДОПУСКАХТЕ ЛИ,ЧЕ ХОРАТА ЩЕ СЕ ВЪРНАТ,СЛЕД КАТО ОБЯДВАТ,ПАК НА ПЛАЖА?
-НЕ СМЕ ОБСЪЖДАЛИ.ГЛЕДАХМЕ ПО-СКОРО ДА
ОСТАВИМ ВЗРИВНОТО УСТРОЙСТВО И ДА СЕ ПРИБЕРЕМ.
-СЛЕД КАТО РАЗБРАХТЕ,ЧЕ ВЪВ ВАГОНА СА ЗАГИНАЛИ ДОСТА ХОРА,ЗАЩО ЗАНЕСОХТЕ ВЗРИВНОТО УСТРОЙСТВО НА ПЛАЖА?
-ЧУХ,ЧЕ НА ЗАКРИТО ДАВА СИЛНО ПОРАЖЕНИЕ.
НАЛИ ПОСЛЕ РАЗПРАВЯХА,ЧЕ ВЪВ ВЛАКА ЩЯЛО ДА СТАНЕ МНОГО ЛОШО,АКО Е ГРЪМНАЛО В ТУНЕЛ.НА ОТКРИТО СИЛАТА Е ПО-МАЛКА.ИСКАХМЕ ДА СЕ ГЪРМИ САМО ЗА ПАНИКА,ДА СЕ ВИДИ И ЧУЕ ОТ ПОВЕЧЕ ХОРА,ДА НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ НА ТУРИСТИТЕ,ТА ДА ЗНАЯТ И В ЧУЖБИНА,НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ''.
НЕ ПО-МАЛКО ОТКРОВЕН,СМРАЗЯВАЩО ТОЧЕН
В ОТГОВОРИТЕ СИ Е И АЛЦЕК ЧАКЪРОВ,КОЙТО СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН И Е ГОТОВ ДА НАПРАВИ ПЪЛНИ САМОПРИЗНАНИЯ:
''ПРЕЗ ДЕНЯ,НЕ МОГА ДА СИ СПОМНЯ В КОЛКО ЧАСА,ОТ БУРГАС С МОЯТА КОЛА С ЕЛИН ОТИДОХМЕ ДО ''ДРУЖБА'',ВАРНА.С ЕЛИН НЕ СЕ БЯХМЕ РАЗБРАЛИ КЪДЕ ТОЧНО ЩЯХМЕ ДА ПОСТАВИМ ВЗРИВНОТО УСТРОЙСТВО,НО ТОВА
ЩЕШЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА БЪДЕ МЯСТО,НА КОЕТО ИМА МНОГО ХОРА,ЗА ДА ПРЕДИЗВИКА ЖЕРТВИ.ТОВА НИ БЕШЕ ЦЕЛТА С ТЕЗИ ВЗРИВНИ УСТРОЙСТВА И ПРИ ДВАТА СЛУЧАЯ.''
ТРЕТИЯТ УЧАСТНИК В ТЕРОРИСТИЧНАТА ГРУПА-СТРОИТЕЛНИЯТ ТЕХНИК САВА ГЕОРГИЕВ,ПО ВРЕМЕ НА СЪДЕБНИТЕ ЗАСЕДАНИЯ УПЛАШЕН ОТРИЧА ДАДЕНИТЕ ПОКАЗАНИЯ В СЛЕДСТВИЕТО,РАЗВИВА НОВА ВЕРСИЯ,ПРЕХВЪРЛЯ ОТГОВОРНОСТТА ЗА АТЕНТАТИТЕ ВЪРХУ ДРУГИТЕ ДВАМА:
''-КАЗАХТЕ ЛИ НА ЕЛИН МАДЖАРОВ И АЛЦЕК ЧАКЪРОВ,ЧЕ ТОВА ВЗРИВНО УСТРОЙСТВО МОЖЕ ДА НАПРАВИ ГОЛЕМИ ПОРАЖЕНИЯ,ДА УБИЕ ХОРА?
-ТЕ ОТ МЕН ПО-ДОБРЕ ЗНАЯТ.СЕГА СЕ ПРАВЯТ НА ВОДА НЕНАПИТА.
-ПО-СПОКОЙНО.НЕ ВИ ПИТАМ ДАЛИ ТЕ СА ЗНАЕЛИ,А ДАЛИ ВИЕ ИМ КАЗАХТЕ?ПОКАЗАХТЕ ЛИ НА АЛЦЕК СХЕМАТА НА ЗАКЪСНИТЕЛНОТО УСТРОЙСТВО?
-ДА.ТОЙ ОТ МЕН ПО-ДОБРЕ РАЗБРА.
- И КАКВО ПРАВИХТЕ ВИЕ,ДОКАТО ТЕ ИЗРАБОТВАХА ВЗРИВНОТО УСТРОЙСТВО В ДОМА НА ЕЛИН?(ДВАМАТА ''КОНСТРУКТОРИ МАЙСТОРЯТ АДСКАТА МАШИНА НЕ КЪДЕ ДА Е,А В ДЕТСКАТА СТАЯ).
-ГЛЕДАХ ЕДНО СПИСАНИЕ,КОЕТО МИ ДАДОХА.АЛЦЕК НАПРАВИ ВСИЧКО.АЗ САМО СВЪРЗАХ БАТЕРИИТЕ И КРУШКАТА СВЕТНА.
-А ТЕ КАЗАХА ЛИ ВИ КЪДЕ ЩЕ ОСТАВЯТ ВЗРИВНИТЕ УСТРОЙСТВА?
-АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ МИ КАЗАХА.МНОГО ЛЕСНО ЩЯХ ДА СЕ СПРАВЯ,АКО ЗНАЕХ.
-КАК?
ЩЯХ ДА ГИ ЗАПЛАША,ЧЕ ЩЕ ГИ ОБАДЯ НА ВЛАСТТА.
/ИЗ СЪДЕБНО ЗАСЕДАНИЕ НА 6 АПРИЛ 1988 Г./
НИЩО ПОДОБНО НЕ ПРЕДПРИЕМА ''ТЕХНИЧЕСКИЯТ СЪВЕТНИК'' САВА ГЕОРГИЕВ.ТОЙ ПРОСТО УПЛАШЕН МОЛИ СЪУЧАСТНИЦИТЕ СИ ДА НЕ ПРЕКАЛЯВАТ С ЧАШКИТЕ И С ПРИКАЗКИТЕ,ДА НЕ СЕ ДВИЖАТ ЗАЕДНО КЪМ НАБЕЛЯЗАНИТЕ ОБЕКТИ,ЗАЩОТО ЛЕСНО МОГАТ ДА БЪДАТ РАЗКРИТИ.
В СЪДЕБНАТА ЗАЛА СВИДЕТЕЛСТВАТ И БЛИЗКИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ В ТЕРОРИСТИЧНИТЕ АКТОВЕ НА Ж.П. ГАРА ПЛОВДИВ И ВЪВ ВЛАК НОМЕР 236 КРАЙ БУНОВО.ПОТРЕСАВАЩИ СА ДУМИТЕ НА ЯНКА ТОНЧЕВА,МАЙКА НА УБИТИЯТ 12-ГОДИШЕН ГЕОРГИ:
''В СЪЩИЯ ДЕН,В ПЕТ СЛЕДОБЯД,ДОИДОХА ДВАМА СЛЕДОВАТЕЛИ И ЗАПОЧНАХА ДА НИ РАЗПИТВАТ КАК СА ОБЛЕЧЕНИ ДЕЦАТА.НАКРАЯ НИ ПОПИТАХА ДАЛИ ИМАМЕ НЕЩО ЗА ПИЕНЕ,ДА СМЕ ВЗЕМЕЛИ ПО НЯКОЯ ГЛЪТКА,ТАКА,ЗА УСПОКОЕНИЕ.''ДОШЛИ СМЕ КАЗА ДА ВИ ВОДИМ В МОРГАТА''.И ТОГАВА ЗАПОЧНАХА ЕДНИ ПИСЪЦИ...ЗНАЕТЕ...САМО ОТ ЕДНАТА СТРАНА КАТО ГО ПОГЛЕДНЕШ,САМО ТОГАВА ПРИЛИЧАШЕ НА СЕБЕ СИ.ДРУГОТО ДЕТЕ,КАЗВАТ СЪВСЕМ НЕ МОЖЕЛО ДА СЕ ПОЗНАЕ...''
ПРЕД АТЕНТАТОРИТЕ НА ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЙКА ЗАСТАВАТ,ПОДРЕПЕНИ ОТ ПРИДРУЖИТЕЛИ,ОСАКАТЕНИ ХОРА,ДРУГИ ЗАГУБИЛИ СЛУХА И ГОВОРА СИ,ОТГОВАРЯТ НА ВЪПРОСИТЕ САМО С БЕЛЕЖКИ.ДУМИТЕ ИМ НЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ КОМЕНТАР:
''СЛЕД ЕКСПЛОЗИЯТА ПАДНАХ В КОРИДОРА.ПОСИПАХА МЕ СТЪКЛА,ОТЛОМКИ ОТ ТАВАНА,ВАГОНЪТ ПЛАМНА.ДО МЕН В КУПЕТО СТЕНЕШЕ НЯКАКВА ЖЕНА,МОЛЕШЕ ЗА ПОМОЩ,ПОСЛЕ ЗАМЛЪКНА.ЗАПЪЛЗЯХ НА КОЛЕНЕ,СТИГНАХ ИЗДЪНЕНАТА СТЕНА И СЕ ИЗТЪРКОЛИХ КРАЙ ЛИНИЯТА''.
''ПЪТУВАХМЕ ЗАЕДНО СЪС СЪПРУГА МИ.САМО ТОЙ ЗАГИНА.АЗ БЯХ В СЛЕДВАЩИЯ ВАГОН.ПОЛУЧИХ МОЗЪЧЕН КРЪВОИЗЛИВ,СЧУПЕНО РЕБРО.СЕГА СЪМ ИНВАЛИД.''
''КОГАТО СТАНА ВЗРИВА В ЧАКАЛНЯТА НА ГАРАТА В ПЛОВДИВ,ВЗЕМАХ БИЛЕТ ОТ ГИШЕТО.НЕ МОГА,ТРУДНО МИ Е ДА КАЖА...
ВИТРИНИТЕ СЕ ПРЪСНАХА,НАПЪЛНИ СЕ С ДИМ,НЕЩО МЕ ЗАХВЪРЛИ НА ПОДА.ПОСЛЕ ИЗНЕСОХА ДЕТЕТО И ЕДНА ЖЕНА С ПОЧЕРНЕЛИ,ИЗГОРЕЛИ ДРЕХИ...''
''МЪЖЪТ МИ Е ТАКА ОТ ТРИ ГОДИНИ.НЕ ЧУВА,ЕДВА ГОВОРИ,ОНЯ КОШМАР ВСЕ Е В НЕГО.ТОГАВА ГО ОТКРИЛИ ПОД СЕДАЛКАТА,В ГОРЯЩИЯ ВАГОН.''
АТЕНТАТОРЪТ ЕЛИН МАДЖАРОВ ВСЕ ПО-ТРУДНО ИЗДЪРЖА НА РАЗКАЗАНОТО,А ВЪРВОЛИЦАТА ОТ ПОСТРАДАЛИ,СВИДЕТЕЛИ НЕ СЕКВА И ВСЕКИ МИНАВА ПРЕД СКАМЕЙКАТА НА ПОДСЪДИМИТЕ,ОБРЪЩА СЕ,МЪЛЧАЛИВО ВТРЕНЧВА ПОГЛЕД В ТЕРОРИСТИТЕ.МАДЖАРОВ ПЛАЧЕ,МОЛИ ДА ГО ИЗВЕДАТ ОТ ЗАЛАТА:

''ОСЪЗНАХ ГРЕШКАТА СИ.ВИДЯХ ХОРАТА,ПОСТРАДАЛИТЕ,БЛИЗКИТЕ НА ЖЕРТВИТЕ.НЕ Е ЛЕСНО.ВИДЯХ МЪКАТА ИМ.РАБРАХ КАКВО СМЕ ИМ ПРИЧИНИЛИ,ОТ ТЕХНИТЕ ДУМИ,ОТ ТЕХНИТЕ СЪЛЗИ.ТОВА Е ЗА МЕН ЕДНА ОГРОМНА,ВЕЧНА СКРЪБ.ВИЖДАЛ СЪМ ХОРА,ПРАВЯТ СИ ТАТУИРОВКИ ПО РЪЦЕТЕ,КРАКАТА.АЗ СИ НАПРАВИХ ТАТУИРОВКА НА СЪРЦЕТО''.

И ВСЕ ПАК ЕЛИН МАДЖАРОВ СЕ НАДЯВА НА СНИЗХОЖДЕНИЕ,ТЪРСИ ОПРАВДАНИЕ,СЪЧУВСТВИЕ ОТ СЪДЕБНИТЕ ЗАСЕДАНИЯ:

''НЕ СЪМ МИСЛИЛ НЕПРЕМЕННО ДА ХОРА ДА УБИВАМ-ЦЕЛТА МИ БЕШЕ ДА ИМА ПАНИКА И ШУМ.ЗА ЖЕРТВИТЕ НЕ МИСЛЕХ.ПОВЕЧЕ ПОСТРАДАЛИ-ПОВЕЧЕ КОМЕНТАРИ.ТЕ ЩЕ МИ ДАДАТ СМЪРТНО,ТО Е ЯСНО.НЕ МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА ПОМОГНЕ,АКО ИМАМ ВРЪЗКИ.БИЛО ПРОКУРОР,МИНИСТЪР ИЛИ ДРУГ ЧОВЕК.БИЛО ХУБАВО ДА МИ ЗАМЕНЯТ СМЪРТНАТА ПРИСЪДА С ПРИМЕРНО 20-ГОДИШНА ПРИСЪДА,НО НАРОДЪТ ЩЕ МИ ИСКА СМЪРТНА.''
ПРИ ОТКРИВАНЕТО НА СЪДЕБНИЯТ ПРОЦЕС ОПЕРАТИВНИТЕ МАТЕРИАЛИ ЗА ДЕЙНОСТТА НА ТЕРОРИСТОЧНАТА ГРУПА СА НАБЪБНАЛИ ДО НАД 2ОО ТОМА,А САМО ПИСМЕННИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА СТИГАТ 25 ТОМА.В СВОЯТА ОБВИНИТЕЛНА РЕЧ ПРОКУРОРЪТ ИСКА НАЙ-ТЕЖКОТО НАКАЗАНИЕ ЗА ПОДСЪДИМИТЕ:

''В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 12 ДНИ ПРЕД ВАС СЕ РЕДЯТ СЛУЧАИТЕ.ВИЕ ИМАТЕ ПРАВО ДА КАЖЕТЕ НА ТЕМИДА ТОЗИ ПЪТ ДА СВАЛИ ПРЕВРЪЗКАТА СИ,ЗА ДА ВИДИ И ТЯ.НА ЕДИН СТЪЛБ НА ПЕРОНА НА ГАРА БУНОВО Е РАЗМАЗАН ДЕТСКИ МОЗЪК.КОГАТО ПОКАЗАЛИ СНИМКИТЕ ОТ ТОЗИ АЛБУМ НА ЖЕНАТА НА ЕЛИН МАДЖАРОВ,ТЯ Е ЗАЯВИЛА:''СМЪРТ ЗА ТОЗИ ЗВЯР.''ТОЗИ ЗВЯР Е НЕЙНИЯТ СЪПРУГ.
И НЕ САМО БРОЯТ НА ЖЕРТВИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИМА ПРЕДВИД.ПРЕД ВАС ЗАСТАНА 60-ГОДИШНИЯТ ПОЛКОВНИК,ПОДПРЯН ОТ СЪПРУГАТА СИ КАТО ТРУП И ТРЯБВАШЕ ДА РАЗГОВАРЯТЕ С НЕГО ЧРЕЗ БЕЛЕЖКИ.МИНАХА ЖЕНИ КАТО СЕНКИ,КОИТО ВЕЧЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ НЕ МОГАТ ДА СТЪПЯТ НА КРАКАТА СИ.АМИ ВСИЧКИ ОНИЯ,КОИТО НОЩЕМ ЧУВАТ ВЗРИВОВЕ И ОЩЕ СЕ СТРЯСКАТ!НО ВИЕ СТЕ ДЛЪЖНИ,В ИМЕТО НА НАРОДА,ДА ПОСТАНОВИТЕ ТАЗИ ПРИСЪДА.''
И СЪДЪТ ПОСТАНОВЯВА НА 25 АПРИЛ 1988 ГОДИНА:
СМЪРТ ЧРЕЗ РАЗСТРЕЛ ЗА ЕЛИН МАДЖАРОВ,АЛЦЕК ЧАКЪРОВ И САВА ГЕОРГИЕВ;6 ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СЕВДАЛИН МАДЖАРОВ,2 ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА НИКОЛА НИКОЛОВ И ЕДНА ГОДИНА ЗА СЕВДА ЛАТИНОВА И МИЛКО ВЪЛКАНОВ.
СМЪРТНАТА ПРИСЪДА НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ И Е ПОТВЪРДЕНА ОТ ДЪРЖАВНИЯ
СЪВЕТ НА НРБ.
СПОРЕД СЪДЕБНИТЕ ВЛАСТИ МАДЖАРОВ,ЧАКЪРОВ И ГЕОРГИЕВ СА РАЗСТРЕЛЯНИ В НАЧАЛОТО НА СЕПТЕМВРИ 1988 ГОДИНА В СОФИЙСКИЯ ЗАТВОР И ТЕЛАТА ИМ СА ИЗПРАТЕНИ ЗА КРЕМИРАНЕ.СЛЕДСТВЕННО ДЕЛО НОМЕР 72,СЪБРАЛО НАД 2000 СТРАНИЦИ,Е ЗАСЕКРЕТЕНО И МАЛЦИНА СА ПОСВЕТЕНИТЕ В НЕГО.
НА ПРЪСТИ СЕ БРОЯТ ХОРАТА,ВИДЕЛИ РАБОТНИТЕ ДЕЛА НА АГЕНТИТЕ ЕЛИН И АЛЦЕК,А ТАКА СЪЩО И ОПЕРАТИВНИТЕ ДЕЛА НА ДС ''МЕРЗАВЦИ'' И ''ДВУЛИЧНИК'' СРЕЩУ ЧЛЕНОВЕТЕ НА ТЕРОРИСТИЧНАТА ГРУПА.
БЕЗ ПУБЛИЧЕН ОТГОВОР ОСТАВАТ ВЪПРОСИТЕ:КОИ ФИНАНСИРА АТЕНТАТОРИТЕ И КОИ ПЛАЩАХА ТЛЪСТИ ХОНОРАРИ НА ЗАЩИТНИЦИТЕ ИМ ПО ВРЕМЕ НА СЪДЕБНИЯ   ПРОЦЕС;ТАИНА ЛИ БЯХА ЗА СПЕЦСЛУЖБИТЕ
НИ СРЕЩИТЕ НА АЛЦЕК ЧАКЪРОВ С ТУРСКИЯ
РАЗУЗНАВАЧ КАДИР СОЙЛУ ОТ КОНСУЛСТВОТО В БУРГАС И ЗАЩО АЛЦЕК ЧАКЪРОВ Е БУЛ ВКЛЮЧЕН ОТ ДС В ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ СРЕЩУ СОБСТВЕННАТА МУ ТЕРОРИСТИЧНА ГРУПА?
ЗАЩО И ДО ДНЕС ВСИЧКИ МАТЕРИАЛИ ЗА ''МЕРЗАВЦИТЕ'' И ''ДВУЛИЧНИЦИТЕ'' В АРХИВА НА МВР,В СЛЕДСТВИЕТО И СЪДА СЕ ПАЗЯТ РЕВНИВО ОТ ЧУЖДИ ПОГЛЕДИ И САМО СЕНЗАЦИЯ ЛИ Е ВЕРСИЯТА,ЧЕ ТРИМАТА ТЕРОРИСТИ МОЖЕ ДА НЕ СА РАЗСТРЕЛЯНИ,А ДА СА СТАНАЛИ РАЗМЕННА МОНЕТА ВЪВ ВИСОЧАЙШ ПАЗАРЛЪК С КОМШИИТЕ НА ЮГ.
СЛУЧАЙНО ЛИ Е ИЗЯВЛЕНИЕТО НА ТАКЪВ ОПИТЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРАЧ КАТО АХМЕД ДОГАН,ДОБРЕ ЗАПОЗНАТ С АГЕНТУРНИТЕ ПРЕВЪПЛАЩЕНИЯ,КОЙТО НЕ СЕ ПОКОЛЕБА ДА КАЖЕ:''ЗА МЕН ВЪПРОСЪТ Е ОТКРИТ ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ДОКАЗУЕМОСТТА НА ТЯХНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КАТО ТЕРОРИСТИ.АЗ НЕ СЪМ ЧЕЛ ТОВА ДЕЛО.ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ СМЕ ГО ИСКАЛИ,НО НИКОЙ
НЕ СЕ Е ДОКОСНАЛ ДО НЕГО.''
ТЕЗИ ДУМИ ВОДАЧЪТ НА ДПС ИЗРЕЧЕ НА 6 СЕПТЕМВРИ 1998 ГОДИНА НА СЪБОР В СЕЛО ТРЪНАК,КОГАТО БЕ ДЕМОНТИРАН ПОСТАМЕНТЪТ ВЪРХУ ЧЕШМАТА-ПАМЕТНИК С ИМЕНАТА НА ТРИМАТА ТЕРОРИСТИ.С ПОСТАНОВЛЕНИЕ НА БУРГАСКИЯ ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР ЕМИЛ ХРИСТОВ ОТ ЧЕШМАТА БЕ ЗАЛИЧЕНО И ПОСВЕЩЕНИЕТО НА ТУРСКИ ЕЗИК:''С БЕЗКРАЙНА ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ ПАДНАЛИТЕ НА 6 СЕПТЕМВРИ ЖЕРТВИ ЗА ПРАВА И СВОДОБИ.''
ПРОКУРОРЪТ ХРИСТОВ НЕ ПРИЕ ГНЕВНИТЕ РЕАКЦИИ НА ЛИДЕРИТЕ НА ДПС ЗА ''ВАНДАЛЩИНАТА'' ВЪРХУ ЧЕШМАТА И ОТСЕЧЕ ПРЕД ЖУРНАЛИСТИТЕ:
'' НЕ МОГА ДА ДОПУСНА В МОЯ СЪДЕБЕН ОКРЪГ ДА ИМА ПЛОЧА С ИМЕНАТА НА ТЕРОРИСТИ!''.
ЕДИН ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА СЪБОРА В СЕЛО ТРЪНАК Е САБРИ МЕХМЕДАЛИ-ЛИДЕР НА ДПС В БУРГАС.СЛЕД СЪДЕБНИЯ ПРОЦЕС ПРЕЗ 1988 ГОДИНА САБРИ МЕХМЕДАЛИ (СЕВДАЛИН МАДЖАРОВ) ВЛИЗА В ЗАТВОРА И Е АМНИСТИРАН ОТ ТОГАВАШНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ.СПОРЕД ХОРА ОТ СПЕЦСЛУЖБИТЕ МЕХМЕДАЛИ СЪЩО Е БИЛ АГЕНТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ.
:20 - ДЕЦА-ЗАЛОЖНИЦИ
В ЧЕРНОМОРСКИЯ КУРОРТ ''ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ''
ЗАПОЧВА НОВА ДРАМА,КОЯТО ЩЕ ПРИБАВИ КЪМ ПРЕДИШНИТЕ ЖЕРТВИ ДВЕ РАНЕНИ ДЕЦА И ТРИМА ЗАГИНАЛИ ТЕРОРИСТИ.
НА 7 ЮЛИ 1987 ГОДИНА ПРЕД ЕЛИТНИЯ ХОТЕЛ ''ИНТЕРНАЦИОНАЛ'' СА ХВЪРЛЕНИ ТРИ ГРАНАТИ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН.ПАНИКА ОБХВАЩА КУРОРТИСТИТЕ,БЛИЗКИТЕ АЛЕИ ОПУСТЯВАТ,АДМИНИСТРАТОРКИТЕ ЗВЪНЯТ НА ПОЖАР В МИЛИЦИЯТА.ПРИСТИГНАЛИТЕ ПАТРУЛНИ КОЛИ БЛОКИРАТ РАЙОНА,УНИФОРМЕНИ СПИРАТ ДВИЖЕНИЕТО
ПОСЛЕ ИЗПРАЩАТ ДОШЛИТЕ ОТ ПЛАЖА НА БЕЗОПАСНО РАЗСТОЯНИЕ.
ДО ХОТЕЛА Е ПАРКИРАНА ТЪМНОСИНЯ ЛАДА СЪС СИЛИСТРЕНСКА РЕГИСТРАЦИЯ.ПРИ ВИДА НА СТРУПАЛИТЕ СЕ НАОКОЛО МИЛИЦИОНЕРИ,ОТ КОЛАТА СЕ ПОДАВА МЪЖ
И КРЕЩИ ЗАПЛАШИТЕЛНО:''ТУКА ИМА ДЕЦА-ЗАЛОЖНИЦИ!НИКОЙ ДА НЕ ПРИБЛИЖАВА,ТРИМА СМЕ,ЩЕ СЕ ВЗРИВИМ!''.
МЪЖЪТ НЕ СЕ ШЕГУВА-В РЪКАТА СИ ДЪРЖИ
ГРАНАТА,ОБРЪЩА СЕ,ВЛИЗА В ЛАДАТА,ХЛОПВА ВРАТАТА.СЛЕД ПЪРВОНАЧАЛНОТО ОБЪРКВАНЕ И НЕРЕШИТЕЛНОСТ КАКВО ДА ПРЕДПРИЕМАТ,ЕДИН ОТ АВТОПАТРУЛИТЕ ПРЕДАВА ПО РАДИОСТАНЦИЯТА НОМЕРА,ЦВЕТА НА КОЛАТА,ОТЛИЧИТЕЛНИТЕ БЕЛЕЗЕ НА МЪЖА,ПРИБЛИЗИТЕЛНАТА ВЪЗРАСТ НА СПЪТНИЦИТЕ МУ.А НА ЗАДНАТА СЕДАЛКА В ЛАДАТА НАИСТИНА ИМА ДВЕ МОМЧЕТА,НО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ ДАЛИ СА ВЪРЗАНИ.ИЗНЕРВЕНИ ОТ НАРАСТВАЩИЯ БРОЙ НА УНИФОРМЕНИТЕ,ПОХИТИТЕЛИТЕ ВИКАТ БЕЗРАЗБОРНО,ХВЪРЛЯТ БЕЛЕЖКА НА АСФАЛТА,ЛАДАТА СЕ ПРИДВИЖДА НЯКОЛКО МЕТРА И СПИРА.
ДО ЧАС ПРЕД ХОТЕЛ ''ИНТЕРНАЦИОНАЛ'' СЕ СЪБИРА ПОЧТИ ЦЯЛОТО ОКРЪЖНО РЪКОВОДСТВО НА МВР.ПРИСТИГАТ СЛУЖИТЕЛИ ОТ ШЕСТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДС И ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ФЕНЕРАЛ-ПОЛНОВНИК ГРИГОР ШОПОВ,КОЙТО ПО ТОВА ВРЕМЕ КАРА ОТПУСКАТА СИ В РАЙОНА.СЪС САМОЛЕТ ОТ СОФИЯ ДОЛИТЕ И СПЕЦГРУПА НА ''ЧЕРВЕНИТЕ БАРЕТИ'',КОЯТО СМЕНЯ НЕ ДОТАМ НАДЕЖДНИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ.КАТАЛЯСАЛИ ОТ ЖЕГАТА,ЗАТВОРЕНИ В НАПЕЧЕНАТА ЛАДА,ТРИМАТА ПОХИТИТЕЛИ ОТКАЗВАТ ВСЯКАКВИ ПРЕГОВОРИ И НАСТОЯВАТ НА СВОЕТО-СВОБОДНО ПРЕМИНАВАНЕ В ТУРЦИЯ,БЕЗ НИКАКВИ КАПАНИ ПО ПЪТЯ.ОСТАНАЛОТО Е В БЕЛЕЖКАТА ИМ,ВЕЧЕ МИНАЛА ПРЕЗ ТОЛКОВА РЪЦЕ:В КОЛАТА ИМА 1О КИЛОГРАМА ВЗРИВ И 4О БОЙНИ ГРАНАТИ,ДЕЦАТА-ЗАЛОЖНИЦИ СА ЧУЖДЕНЦИ И ПРИ ВСЕКИ ОПИТ ЗА ЩУРМ,ПОЛИТАМЕ ЗАЕДНО ВЪВ ВЪЗДУХА!
ЩУРМ НЯМА,ЗАЩОТО ТАКАВА Е ЗАПОВЕДТА-ДА СЕ ПРЕГОВАРЯ НА ВСЯКА ЦЕНА,В КРАЕН СЛУЧАИ ТЕРОРИСТИТЕ ДА БЪДАТ ИЗВЕДЕНИ ИЗВЪН ''ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ'',БЕЗ НИКАКЪВ РИСК ЗА ДЕЦАТА.ТАКА ЗАПОЧВА ДЪЛГИЯТ,ИЗТОЩИТЕЛЕН РЕЙД,ДЕСЕТКИ КИЛОМЕТРИ,ЧАСОВЕ НАРЕД,ПРЕЗ ПЪЛНИТЕ С НАРОД КРАЙМОРСКИ СЕЛИЩА,НА ЮГ,КЪМ ТУРСКАТА ГРАНИЦА.КОТРЕЖЪТ НА ПОХИТИТЕЛИТЕ-КАМИКАДЗЕ Е ВНУШИТЕЛЕН:ПРЕД ЛАДАТА ИМ СЕ ДВИЖИ СЪС СВЯТКАЩА ЛАМПА ПИЛОТНА КОЛА,ДРУГИ ДВЕ Я КОНВОИРАТ ОТСТРАНИ И ОЩЕ НЯКОЛКО С БАРЕТИТЕ СА ПЛЪТНО ЗАД ТЯХ.НА ВСЕКИ 20-30 КИЛОМЕТРА КОЛОНАТА СПИРА,ЗАПОЧВАТ ПРЕГОВОРИ С МЕГАФОНИТЕ,ПОХИТИТЕЛИТЕ ВДИГАТ ЗАПЛАШИТЕЛНО ГРАНАТИТЕ С ИЗВАДЕНИ ПРЕДПАЗИТЕЛИ И ПИЛОТНАТА КОЛА ОТНОВО ПОВЕЖДА НА ЮГ!
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ОПЕРАТИВНИТЕ СЛУЖБИ НА МВР СА НАУЧИЛИ ПОЧТИ ВСИЧКО ЗА ТЕРОРИСТИТЕ И ЗА ОТВЛЕЧЕНИТЕ ДЕЦА.
НИКОЛА НИКОЛОВ И СИНЪТ МУ ОРЛИН СА ОТ ДУЛОВО,А ШОФЪОРЪТ-СЪУЧАСТНИК НЕВЕН АСЕНОВ,ТЕХЕН БЛИЗЪК,ОТ СИЛИСТРЕНСКОТО СЕЛО БОИЛ.И ТРИМАТА СА БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ СЪС СМЕНЕНИ ИМЕНА И С РОДНИНИ В ЮЖНАТА НИ СЪСЕДКА.ОБЯВЕНИТЕ ЗА ЧУЖДЕНЦИ ДЕЦА СА ВСЪЩНОСТ ДВЕ МОМЧЕТА ОТ ТОЛБУХИН 12-ГОДИШНИЯТ ДАРИН ХРИСТОВ И БРАТОВЧЕД МУ НИКОЛАЙ ПЕТКОВ,15 ГОДИШЕН.ЗА ЗЛА УЧАСТ ПРЕЗ ТОЗИ ДЕН МОМЧЕТАТА СЕ ОКАЗАЛИ НАБЛИЗО ДО ХОТЕЛ 'ИНТЕРНАЦИОНАЛ'',В ПАРКИРАН АВТОМОБИЛ,ОТТАМ ГИ И ИЗМЪКНАЛИ НАСИЛА ПОХИТИТЕЛИТЕ.СПЕЦСЛУЖБИТЕ ОТКРИВАТ И МЯСТОТО ОТКЪДЕТО СА ВЗЕТИ ГРАНАТИТЕ-АРМЕЙСКОТО ПОДЕЛЕНИЕ В БОЛЯРОВО.ОРЛИН НИКОЛОВ СЛУЖИЛ В СЪЩОТО ПОДЕЛЕНИЕ,ПО ВРЕМЕ НА ОТПУСКИ И СВИЖДАНИЯ С БАЩА СИ НЕЗАБЕЛЯЗАНО ИЗНАСЯЛ ''ЛИМОНКИТЕ''.ОТ ВСИЧКИ СЪБРАНИ СВЕДЕНИЯ,ОТ РАЗГОВОРИ С
БЛИЗКИТЕ НА ПОХИТИТЕЛИТЕ,АНАЛИЗАТОРИ
В ''ОРГАНИТЕ'' СЪСТАВЯТ ПСИХОЛОГИЧЕСКИТЕ ИМ ПОРТРЕТИ КАТО СЕ ОПИТВАТ ДА ПРЕДВИДЯТ РЕАКЦИИТЕ ИМ ПРИ КРИТИЧНА СИТУАЦИЯ И КАК БИХА ДЕЙСТВАЛИ
В СЪСТОЯНИЕ НА АФЕКТ.
СЛЕД ПЪТУВАНЕ ЦЯЛА НОЩ,НА 8 ЮЛИ КОЛОНАТА НАБЛИЖАВА КАБЛЕШКОВО.СПИРА ЗА НЯКОЛКО МИНУТИ,ВОДЕЩИЯТ ОПЕРАЦИЯТА ЗАПОЧВА БЕЗУСПЕШЕН РАЗГОВОР С ТЕРОРИСТИТЕ И ИЗВЕДНЪЖ,БЕЗ НИКОЙ ДА ОЧАКВА ЛАДАТА ИМ ТРЪГВА КЪМ БУРГАС.ПО РАДИОСТАНЦИИТЕ ЗВУЧАТ ТРЕСКАВИ ЗАПОВЕДИ,ХЛОПВАТ БАГАЖНИЦИ,ДРЪНЧИ ОРЪЖИЕ,ПИЛОТНАТА КОЛА СЪС ЗАПАЛЕНИ ФАРОВЕ ПОДМИНАВА ЛАДАТА И ЗАСТАВА НАЧЕЛО.НАСРЕЩНИЯТ ПОТОК СЕ УСИЛВА:АВТОБУСИ,ТИРОВЕ,КОЛИ С КАРАВАНИ,ШОФЪОРИ КОИТО ГУБЯТ ТЪРПЕНИЕ И ИЗПРЕВАРВАТ НЕПРАВИЛНО.В СЛЕДВАЩИТЕ ИНФАРКТНИ КИЛОМЕТРИ БАРЕИ,СНАЙПЕРИСТИ И КАТАДЖИИ,ОСИГУРЯВАЩИ ТРАСЕТО,СА ИЗПРАВЕНИ НА НОКТИ.
АВТОМОБИЛЪТ НА ПОХИТИТЕЛИТЕ СПИРА В ЦЕНТЪРА НА БУРГАС,КОНВОИРАЩИТЕ ЗАКОВАВАТ НА ДВАИСЕТИНА МЕТРА ОТ НЕГО.НАПРЕЖЕНИЕТО ДОСТИГА ВРЪХНАТА СИ ТОЧКА-БЕЗ ДОРИ ДА ПОДОЗИРА КАКВО СТАВА,НАСРЕЩА СЕ СЪБИРА ПЪСТРА ТЪЛПА,ОТ ПРОЗОРЦИТЕ НАДНИЧАТ ЛЮБОПИТНИ,ХЛАПЕТА СЕ ГОНЯТ В БЛИЗКАТА ГРАДИНКА.ИЗВЕДНЪЖ ШОФЪОРЪТ НА ЛАДАТА ОТВАРЯ ВРАТАТА И ЗАМАХВА КЪМ УЛИЦАТА.ИЗДРЪНЧАВА СЧУПЕНО СТЪКЛО,ПРЕМЯТА СЕ МЕТАЛЕН ПРЕДМЕТ И СНАЙПЕРИСТИТЕ ВЗЕМАТ ''НА МУШКА''.СЕКУНДИ СЛЕД ТОВА ОТЦЕПИЛИТЕ РАЙОНА  ВЪЗДУХВАТ ОБЛЕКЧЕНО-НА ТРОТОАРА ЛЕЖИ СМАЧКАН ФЕНЕР,ГАЗТА ОТ НЕГО ИЗТИЧА НА АСФАЛТА И ИЗТРЪПНАЛИТЕ ПОКАЗАЛЦИ ТАКА И НЕ НАТИСКАТ СПУСЪЦИТЕ.
МЕГАФОНИТЕ ОТНОВО ВЛИЗАТ В ДЕЙСТВИЕ,АНТИТЕРОРИСТИТЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ КОЛАТА ИМ ДА НАПУСНЕ ВЕДНАГА ГРАДА И ЗА ДА УСПОКОЯТ НАПРЕЖЕНИЕТО,ПРЕДЛАГАТ НА ТРИМАТА ВОДА И ХРАНА!ОТГОВОРЪТ Е КАТЕГОРИЧЕН:НИКОЙ ДА НЕ ПРИБЛИЖАВА!
ВСЕ ПАК ЛАДАТА ИЗЛИЗА ОТ БУРГАС И КОЛОНАТА ПРОДЪЛЖАВА ПЪТЯ СИ КЪМ СОЗОПОЛ.СРЕД НЕСЕКВАЩИЯ АВТОМОБИЛЕН ПОТОК,КРАЙ КЪМПИНГИ,КРАЙПЪТНИ ЗАВЕДЕНИЯ,ВИЛНИ СЕЛИЩА,ПЪЛНИ С НАРОД.
ИЗТОЩЕНИ ОТ ЖЕГАТА,БЕЗСЪНИЕТО И СТРАХА ДА НЕ БЪДАТ АТАКУВАНИ ОТ БАРЕТИТЕ,ПОХИТИТЕЛИТЕ НЕ ИЗДЪРЖАТ.
ЗАПОЧВА РАЗПРАВИЯ ПОМЕЖДУ ИМ,ОРЛИН НИКОЛОВ БИЕ ДЕЦАТА БЕЗ ПРИЧИНА,БРАТОВЧЕД МУ НЕВЕН ЕДВА ДЪРЖИ ВОЛАНА,КРЕЩИ ОСВИРЕПЯЛ:''МЛЪКВАЙТЕ,ЩЕ ВИ ИЗБИЯ,МАЛКО ОСТАВА!''
ПОДМИНАВАТ МИЧУРИН,ЗАВИВАТ НАДЯСНО.СЛЕД НЯКОЛКО КИЛОМЕТРА,НА ЕДИН ЗАВОЙ,УКРИТ БРОНЕТРАНСПОРТЪОР НА БАРЕТИТЕ ИЗЛИЗА НА ШОСЕТО И СПИРА КОЛОНАТА.СНАЙПЕРИСТИ СА ЗАЕЛИ ПОЗОЦИЯ МЕЖДУ ДТРВЕТАТА И ЧАКАТ ЗАПОВЕД.ПРИ ВИДА НА ЗАСАДАТА ПОХИТИТЕЛИТЕ ГРАБВАТ ОТНОВО ГРАНАТИТЕ,ШОФЪОРЪТ СЕ ОПИТВА ДА ВЪРНЕ ЛАДАТА НАЗАД.
ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ ПО-НАТАТЪК РАЗКАЗВА ВАСИЛ ВЕЛКОВ-ТОГАВАШЕН КОМАДИР НА ПОДЕЛЕНИЕТО ЗА БОРБА С ТЕРОРИЗМА:

''ТОГАВА СЕ ПОЛУЧИ НЕЩО НЕПРИДВИДЕНО-БРОНЕТРАНСПОТЪОРЪТ,КОЙТО ПРИКРИВАШЕ ЧАСТ ОТ ПЪТЯ,ОТПУСНА СПИРАЧКИ И ОТВОРИ ПО НЕВНИМАНИЕ ПРОХОД В ШОСЕТО.ВЕДНАГА ИЗВИКАХМЕ ДРУГА КОЛА.КАТО ВИДЯХА ТОВА,ТЕРОРИСТИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА БИЯТ ДЕЦАТА,ДРЪПНАХА ЛАДАТА МАЛКО НАЗАД И ВКЛЮЧИХА НА ПЪРВА СКОРОСТ ЗА ДА ПОТЕГЛЯТ.МАЛКО ПРЕДИ ТОВА ЗА ДОРО ЛИ,ЗА ЗЛО ЛИ,ИМ КАЗАХ,ЧЕ ПРЕД НАС НЕ СТОИ ВЪПРОСА ДА ГИ БАВИМ,ЗА ДА ОРГАНИЗИРАМЕ ''ИЗКУСТВЕННА ГРАНИЦА'' И ЧЕ НЕ СМЕ САМИ.ПОСОЧИХ НАИ-ВЪЗРАСТНИЯТ НАДЯСНО В ЧАТАЛЕСТОТО ДЪРВО.ТАМ БЛЕСТЕШЕ ОПТИКАТА НА СНАЙПЕРИСТИТЕ.САМО ЩЕ ПОДАМ СИГНАЛ, И ВСИЧКО ЩЕ СВЪРШИ.НЕ Е ТАМ РАБОТАТА.ТЕЗИ МОИ ДУМИ ЯВНО БЯХА ЗАПОМНЕНИ И КОГАТО КОЛАТА ПОТЕГЛИ НАПРЕД,ШОФЪОРЪТ Й ОТВОРИ ОТЛЯВО ПРОЗОРЕЦА И ХВЪРЛИ ДВЕ ГРАНАТИ ПО ПОСОКА НА СНАЙПЕРИСТИТЕ.НО ГРАНАТИТЕ СЕ ТЪРКУЛНАХА ОБРАТНО КЪМ КОЛАТА.В ТОВА ВРЕМЕ,ЯСНО ГО ВИДЯХ-СЕДЯЩИЯТ ОТЗАД ХВЪРЛИ ГРАНАТАТА В КРАКАТА НА БАЩА СИ.ТАМ ИМАШЕ ОЩЕ ППЕТ ГРАНАТИ.КОЛАТА СЕ ВЗРИВИ.АЗ СТОЯХ НА НЯКОЛКО МЕТРА ОТЗАД И ВИДЯХ КАК ЗАДНОТО СТЪКЛО НА АВТОМОБИЛА ИЗХВЪРЧА КАТО ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ,ПРЕДНОТО СЪЩО.БЯХ СЕ НАВЕЛ И ПОД КОЛАТА КАТО СОПЛО НА РАКЕТА,ИЗРИГНА ОГЪН,КОЙТО ИЗДЪНИ ПОДА.СНАЙПЕРИСТИТЕ СА СТРЕЛЯЛИ ПО ДВИГАТЕЛЯ НА АВТОМОБИЛА,СЕКУНДИ ПРЕДИ ДА СЕ ВЗРИВЯТ ГРАНАТИТЕ.СА СВЕДЕНИЕ НИКОИ ОТ НАС НЯМАШЕ БОЙНИ ПАТРОНИ В ОРЪЖИЕТО СИ,АЗ САМО ШОКОВИ.
КОЛАТА ПОДСКОЧИ ПРИ ТОЗИ ВЗРИВ И СЕ БЛЪСНА В ЗАПРЕЧЕЛИЯ ПЪТЯ НАШ АВТОМОБИЛ.ЗА ТЕЗИ ЧАСТИ ОТ СЕКУНДАТА ЩУРМОВАТА ГРУПА,КОЯТО ОТ ЧЕТИРИ ЧАСА СТОЕШЕ ЗАМАСКИРАНА В БЛИЗКИЯ МАЛИНАК,СЕ ХВЪРЛИ НАПРЕД.УСПЯХА ДА ИЗВАДЯТ ДВЕТЕ ДЕЦА.ПОСЛЕ В ПРОДЪЖЕНИЕ НА ПОЛОВОН ЧАС ЕКСПЛОЗИИТЕ ПРОДЪЛЖАВАХА.ЕДНОТО ДЕТЕ БЕШЕ РАНЕНО В КРАКАТА И РЪЦЕТЕ МУ БЯХА ПРОСНАТИ ПРЕЗ ИЗБИТОТО СТЪКЛО.НАШ СЛУЖИТЕЛ,МАЙСТОР НА СПОРТА ПО ГРЕБАНЕ,ПРЕД ОЧИТЕ МИ ГО ХВАНА ЗА ЕДНАТА РЪЧИЧКА,ДРЪПНА ГО ХОРИЗОНТАЛНО,ПРЕГЪРНА ГО И ПОБЯГНА КЪМ ЛИНЕЙКИТЕ.ТАКА БЕШЕ ИЗВАДЕНО,САМО ЧЕ ОТСТРАНИ И ДРУГОТО ДЕТЕ.ДВАМА ОТ ТЕРОРИСТИТЕ ЗАГИНАХА НА МЯСТО.А ТРЕТИЯТ,РАНЕН,СЕ ИЗМЪКНА НАВЪН И ПАДНА.ПО-КЪСНО И ТОЙ ПОЧИНА''.

РАЗКАЗЪТ НА ВАСИЛ ВЕЛКОВ Е ПУБЛИКУВАН
СЛЕД ТРИ ГОДИНИ В СТОЛИЧЕН ЕЖЕДНЕВНИК.А ЗА ОНЕЗИ ФАТАЛНИ,СЪДБОНИСНИ СЕКУНДИ НА 8 ЮЛИ 1987 ГОДИНА НАПОМНЯ САМО ЕДНО ЛАКОНИЧНО И ''ПРЕЦЕДЕНО'' СЪОБЩЕНИЕ НА БТА.УПРАВНИЦИТЕ НИ НЕ СМЯТАТ ДА ''ТРЕВОЖАТ'' ОБЩЕСТВЕННОСТТА И НАЙ-ВЕЧЕ ЧУЖДИТЕ ЛЕТОВНИЦИ ПРЕЗ АКТИВНИЯ КУРОРТЕН СЕЗОН.
САМО СЛЕД ТРИЙСЕТИНА ДНИ АРЕСТЪТ НА ЕЛИН МАДЖАРОВ ЩЕ ОСУЕТИ НОВ АТЕНТАТ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО.СЛЕД НЕУСПЕХА В КУРОРТА ''ДРУЖБА'' ПРЕЗ 1986 ГОДИНА МАДЖАРОВ И СЪУЧАНИЦИТЕ МУ ТОЗИ ПЪТ РАЗЧИТАТ НА ИЗПИТАН ЕКСЛПОЗИВ,НО БЕЛЕЗНИЦИТЕ ВЕЧЕ СА ПРИГОТВЕНИ.
НЯКОЛКО ГОДИНИ СЛЕД ТЕЗИ ИНФАРКТНИ СПЕЦОПЕРАЦИИ,ЧАСТ ОТ ДЕЙСТВАЩИТЕ ЛИЦА В ТЯХ НАПУСКАТ НЕ ПО СВОЯ ВОЛЯ ''ОРГАНИТЕ''.НАПРАВЛЕНИЕ ''Т'' (ТЕРОР) Е РАЗФОРМИРОВАНО,А ВЪРХУ ПРОСЛОВУТОТО ШЕСТО УПРАВЛЕНИЕ СЕ ИЗСИПВАТ БОРЧОВЕТЕ,ГРЕХОВЕТЕ И ИГРИТЕ НА ЦЯЛАТА ПАРТИЙНА ВЪРХУШКА.
НЯКОИ ОТ ПРОПИСАЛИТЕ ''ЩЕСТАЦИ'' СМАЙВАТ ГРАЖДАНСТВОТО С ОТКРОВЕНИЯТА СИ КОЙ КАКЪВ БИЛ ЕДНО ВРЕМЕ И КЪДЕ Е СЕГА ПО ТРИБУНИТЕ НА КРЕХКАТА НИ ДЕМОКРАЦИЯ.
ДРУГ ТЕХЕН КОЛЕГА-УЧАСТНИК В ОПЕРАЦИИТЕ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО,ЩЕ ГРЪМНЕ СЕНЗАЦИЯТА
,ЧЕ ОНЗИ РАНЕНИЯТ ТЕРОРИСТ ОРЛИН НИКОЛОВ НЕ БИЛ ПОЧИНАЛ ОТ РАНИТЕ СИ,А ПРОСТО ''ИЗЧЕЗНАЛ'' ОТ САМОЛЕТА НА ВРЪЩАНЕ КЪМ СОФИЯ.ТРЕТИ БИВШ НЕГОВ НЧАЛНИК,ЩЕ НАРЕЧЕ БЕЗУМИЕ ОБВИНЕНИЯТА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ,ЧЕ БИВШАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ИМАЛА ЛОШИЯ НАВИК ДА ИПОЛЗВА СВОИ НЕЩАТНИ СЪТРУДНИЦИ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА АТЕНТАТИ И ТАКА ОПРАВДАВАЛА РЕПРЕСИИТЕ ПО ВРЕМЕ НА Т.Н. ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС.
ПРЕЗ ''БАРУТНИТЕ'' 1984-1987 ГОДИНА ДВЕ ГЛУХОНЕМИ МОМЧЕТА,ОБЕЗОБРАЗЕНИ ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ ВЪВ ВЛАКА КРАЙ ГАРА БУНОВО,ВЪОБЩЕ НЕ СТИГНАХА ДО УЧИЛИЩЕТО СИ.МАЙКАТА НА ЗАГИНАЛИЯ 12-ГОДИШЕН ГЕОРГИ ИМАШЕ СИЛИ ДА КАЖЕ:''БЕШЕ СТРАШНО,САМО В ПРОФИЛ ЛИЧЕШЕ ЧЕ Е ТО.КОСАТА МУ,ОБГОРЯЛА,ЛИЦЕТО,РЪЧИЧКИТЕ,ВСИЧКО...''
ПЕТ РАЗКЪСАНИ МЪЖЕ И ЖЕНИ ЕДВА БЯХА РАЗПОЗНАТИ ОТ БЛИЗКИТЕ ИМ В МОРГАТА.
ОСКАТЕНИЯТ ОТ ГРАНАТИТЕ ДАМЯН КРАИ СЕЛО ИЗГРЕВ ДНЕС ЕДВА ПРЕЖИВЯВА С МИЗЕРНАТА СИ СОЦИАЛНА ПОМОЩ,А Е ЕДВА НА 31.БРАТОВЧЕД МУ НИЛОКАЙ,ОСТАНАЛ ПО ЧУДО НЕВРЕДИМ СЛЕД ЕКСПЛОЗИЯТА В ЛАДАТА ВСЕ ПО-ЧЕСТО ИЗЧЕЗВА ОТ ВКЪЩИ И СЕДМИЦИ НАРЕД НИКОЙ НЕЗНАЕ НИЩО ЗА НЕГО.
КОШМАРИТЕ НА ЖИВИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ.
МЪРТВИТЕ-ЕКЗЕКУТОРИТЕ И ЖЕРТВИТЕ ИМ,СЕ ИЗПРАВИХА ПРЕД СВОЯ СЪДНИК.

 10.0 - 1 vote 
Рекламна агенция Танграм Печатница България Билбордове България Календари Имот днес xDepo

Здравей
Потребител:

Парола:

[ ]
Алманах Македония - 1000 стр.
almanah_baner.jpg

На този ден...
17-4-2006
* ВЕЛИКИ ПОНЕДЕЛНИК

Имоти от Варна
Посетете Порталът за имоти на Варна - Имот Днес.
Имоти от Варна и областа, статии и анализи на пазара на имоти във Варна.
Всички материали, графични знаци, аудио и видео файлове публикувани в сайта и/или части от тях са обект на авторското право в този смисъл са защитени от закона. Ползването им без изричното разрешение на екипа на Rodnoto.com е абсолютно забранено и се преследва от закона за авторското право и сродните му права. Сайтът е създаден от Танграм медия груп ЕООД
Сайтът се поддържа от Танграм медия груп ЕООД

imotdnes.jpg
{THEMEDISCLAIMER}